Al maanden geen stap vooruit
En toch, als ik even probeer te relativeren, gaat het zo slecht nog niet

blog berichten, nieuws

bureau notities checklist digitale marketing

Herken je dat? Het nieuwe jaar begint en je barst van de ideeën. Het ene nog mooier dan het andere. De creativiteit en inspiratie knallen uit je kop. “Dit wordt mijn jaar!” denk je vol vertrouwen. Vervolgens ga je aan de slag. Maar al vanaf dag één gaat het mis. Er komt van alles tussen. Geen week gaat volgens plan en de tijd vliegt voorbij. Op zeker moment kijk je op de kalender en ontdek je tot je schrik: het is al 1 april! En dat is geen grap…


Achter de feiten aan

Er is nog maar weinig van alle ideeën terecht gekomen. Niet dat ik heb stilgezeten hoor, integendeel. Er is veel gebeurd. Maar er was nog geen dag tijd voor de dingen die op mijn lijstje stonden. Ik begin te twijfelen aan mezelf en word nerveus. De onrust kruipt in mijn lichaam en regelmatig is er een slapeloze nacht. Het vertrouwen lijkt weg en de energie en motivatie om door te gaan moet ik met een lampje zoeken. Ik kijk in de agenda en vraag me af waarom ik al 3 maanden achter de feiten aanloop.

Nee, op Facebook staat nooit het hele verhaal.

Ook niet dat van mij.

sociale media zelfbedrog mooier beter groter

Zo slecht nog niet

Maar toch. Als ik even probeer te relativeren, realiseer ik me dat het zo slecht nog niet gaat. Ik ken mensen die kanker hebben en in onzekerheid leven. Mensen die hun partner verloren en elke avond alleen naar bed gaan. Kinderen die geen vader meer hebben met wie ze af en toe ‘ns een potje kunnen voetballen. Gezinnen die hun land ontvlucht zijn, broers en zussen hebben achtergelaten en misschien nooit meer terug kunnen. Vaders en moeders die langs elkaar heen leven, altijd maar ruzie maken en besluiten dat scheiden de beste oplossing is. Jongeren die hun toekomst niet meer zien zitten en voor hun twintigste al naar een psycholoog gaan.

Ondertussen staat de halve wereld in brand en lijkt de andere helft overstroomd. Bommen vallen op Oekraïne, mannen vechten voor vrijheid en democratie, en vrouwen en kinderen schuilen in kelders en metrostations. Wereldwijd hebben miljoenen mensen niets te eten en dat wordt volgend jaar waarschijnlijk alleen maar erger.

Jee, waar maak ik me eigenlijk druk om?


nos vloggen vanuit marioepol

Geluk is hier en nu

Lijstjes met ideeën zijn leuk en ze helpen me richting te bepalen. Maar zolang ik gezond ben, werk heb, voldoende inkomen, een dak boven mijn hoofd, en vrouw en kinderen met wie ik mooie herinneringen kan maken, is er eigenlijk niets aan de hand.

Geluk is hier en nu. Altijd.
Nergens anders.

Matjoo!

Dit wordt mijn jaar

Ik kijk nog eens op de kalender en zie dat het pas 1 april is. Mooi, de lente begint! Bloemen beginnen te bloeien, de vogels fluiten en maken hun nest. Vanavond eten we weer friet, Toby gaat naar een feestje en Selma gaat een weekend op kamp. Nog maar drie weken en dan is het alweer vakantie; misschien gaan we wel een weekendje weg…

Waar is mijn lijstje, ik wil aan de slag; dit wordt mijn jaar!

I feel alright. Always alright!

Plaats een reactie