Bram Tankink nieuwe ambassadeur Hersenstrijd Fonds

Versterking voor Stig Broeckx, Nathalie Sieben en Camille Oostwegel bij project MUMC+

blog berichten, nieuws

Ambassadeur van Hersenstrijd Fonds Bram Tankink, met oprichters Marcel Aries en Ruud Segers in het Maastricht UMC (MUMC+)

Voormalig wielrenner Bram Tankink wordt ambassadeur bij het Hersenstrijd Fonds, een ambitieus project van de Universiteit Maastricht (SWOL) en het Maastricht UMC (MUMC+). Samen met Stig Broeckx, Nathalie Sieben en Camille Oostwegel gaat Bram de strijd aan voor het beter behandelen én voorkomen van ernstig hersenletsel.


Hersenstrijd Fonds

HersenStrijd is een fonds van de Universiteit Maastricht, opgericht door Marcel Aries en Ruud Segers van de Intensive Care in het MUMC+. Het fonds zoekt financiële steun om nieuwe behandelmogelijkheden bij patiënten met ernstig hersenletsel te ontwikkelen. Ook stimuleert het fonds initiatieven om hersenletsel te voorkomen, bijvoorbeeld door een goede fietshelm te dragen.

Oprichters van Hersenstrijd Fonds Marcel Aries en Ruud Segers, intensivisten van het Maastricht UMC (MUMC+)
Initiatiefnemers Marcel Aries (links) en Ruud Segers (rechts)

Team van ambassadeurs

Het team van ambassadeurs voor Hersenstrijd Fonds bestaat uit Stig Broeckx, Nathalie Sieben en Camille Oostwegel sr. – nu dus aangevuld met Bram Tankink.

Stig Broeck

Stig Broeckx is een voormalig Belgisch profwielrenner, die in 2016 bij een zware valpartij betrokken raakte; hierbij liep hij ernstige hersenschade op. Stig lag 6 maanden in coma. De kans dat hij ooit nog zou kunnen staan, lopen of fietsen, werd door velen op nihil geschat. Dankzij een positieve instelling en een intensief revalidatietraject kan Stig inmiddels weer lopen en fietsen; hij moet zich nog wel heel sterk concentreren op zijn balans en taal.

Nathalie Sieben

Nathalie Sieben is voormalig Klinisch Patholoog aan het MUMC+. In 2006 kreeg ze een ernstig fietsongeluk, waarbij ze ook ernstige hersenschade opliep. Jaren reed ze op een driewieler die ze na veel training inruilde voor een racetandem. De strijdlustige Nathalie bereikte na 4 jaar een nieuwe mijlpaal toen ze weer op een stadsfiets stapte.

Ambassadeurs van Hersenstrijd Fonds Stig Broeckx en Nathalie Sieben, met oprichter Marcel Aries en teamlid Jelle van Gorkum
Van links naar rechts: Marcel Aries, Stig Broeckx, Nathalie Sieben en Jelle van Gorkum

Camille Oostwegel

Camille Oostwegel sr. is een Limburgse horecaondernemer. Het bedrijf van Oostwegel, sinds 2016 ‘Oostwegel Collection’ geheten en in 2020 overgedragen aan zoon Camille Oostwegel jr., bezit diverse luxe hotels en restaurants in Zuid Limburg. Camille sr. was erg onder de indruk van de gevolgen van hersenletsel, en wil zich daarom graag hard maken voor het dragen van fietshelmen; niets doen is geen optie, zoals hij het zelf zegt.

Bram Tankink

Bram Tankink is een voormalig Nederlands profwielrenner, die tot 2018 reed voor Team LottoNL Jumbo. Bram is maatschappelijk betrokken: nog tijdens zijn carrière trok hij op de fiets door Nepal met een groep ondernemers. Tankink zette er een netwerk op om zonne-energie­projecten te financieren. Inmiddels is hij werkzaam op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, waar hij zich bezighoudt met ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. En vanaf nu gaat hij zich dus inzetten voor verkeersveiligheid door het dragen van een fietshelm in het dagelijkse verkeer.

Ambassadeur van Hersenstrijd Fonds Bram Tankink, met oprichters Marcel Aries en Ruud Segers in het Maastricht UMC (MUMC+)
Bram Tankink, met initiatiefnemers Ruud Segers (links) en Marcel Aries (rechts)

Matjoo! en het Hersenstrijd Fonds

Via professioneel sportfotograaf George Deswijzen kwam ik in aanraking met het Hersenstrijd Fonds; George is bij het project betrokken als communicatie specialist.

Het doel van het Hersenstrijd Fonds sprak me direct aan, omdat mijn vader enkele jaren geleden getroffen werd door een herseninfarct en dubbele hersenbloeding. Daarnaast kampte de man van mijn zus gedurende enkele jaren met een ongeneeslijke hersentumor. Inmiddels zijn beiden overleden; mijn vader – uiteindelijk – als gevolg van kanker, mijn zwager doordat hij euthanasie heeft laten uitvoeren.

Als gevolg hiervan heb ik van dichtbij gezien hoe het leven van iemand totaal kan veranderen als gevolg van hersenschade – op welke manier veroorzaakt dan ook. Om die reden besloot ik een deel van mijn opbrengsten (op basis van de foto’s van George) te schenken aan het Hersenstrijd Fonds. Hieronder de platen waar het om gaat; indien je deze via de webshop aanschaft, draag je dus vanzelf bij aan het voortbestaan van het Hersenstrijd Fonds; dank je wel!

Plaats een reactie