Donatie voor Cas Janssen

Een dibond print van Max Verstappen en 400 euro voor een mooie zomer

blog berichten, nieuws

goede doelen cas janssen donatie cheque

Zes weken geleden begon voor mij de zomervakantie. Tenminste, dat was de bedoeling. Mijn oog viel namelijk op een bericht over Cas, een jongen van 12 jaar, vrolijk, opgewekt en optimistisch. Bij hem waren maar liefst 4 hersentumoren geconstateerd, en enkele tumoren in zijn ruggenmerg. Ik kon het nauwelijks geloven. Omdat Cas een ├ęchte Max Verstappen fan is, wist ik dat ik iets kon betekenen; al wist ik nog niet precies wat. Nu kan ik melden dat Cas een mooie dibond plaat van Max Verstappen aan de muur heeft hangen, en dat ik 400 euro mocht overmaken voor een paar leuke zomeractiviteiten.


Dibond print Max Verstappen

Na het lezen van het bericht over Cas, was mijn eerste gedachte: die jongen gaat in ieder geval een mooie plaat van Max Verstappen van mij krijgen; dat was wel het minste dat ik kon doen. Het werd uiteindelijk een mooie dibond print van 90x60cm, die inmiddels in de woonkamer boven de televisie hangt.

Speciale dank voor Monique en Max Broekmans, die zich het lot van Cas aantrokken, en besloten de volledige kosten van de plaat voor hun rekening te nemen; dank je wel!

Donatie van 400 euro

Na inspirerend contact met een tante van Cas, Yvette Janssen-Richter, kwam ik op het idee om dezelfde plaat als poster te gaan verkopen en de opbrengst aan Cas te doneren. Daarmee zou hij, samen met zijn broertje Max en zusje Esmee, toch nog een paar leuke zomeractiviteiten tegemoet kunnen zien. Het geld zou bovendien ook Gerard Janssen, de vader van Cas, kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld in de kosten voor vervoer van en naar de ziekenhuizen (in Utrecht en Groningen).

Met toestemming van F1 fotograaf Peter van Egmond, en in samenwerking met Danny van der Torre (beheerder Facebookgroep Max Verstappen Picture), werd de actie een mooi succes. Er werden tientallen posters verkocht, en de reacties waren enthousiast.

goede doelen cas janssen poster ron dielhof
Ron Dielhof met zijn – zelf ingelijste – poster (60x40cm)

Uiteindelijk leverde de actie 400 euro op, die ik op 17 augustus 2021 kon overmaken naar de rekening van de vader van Cas. Hij was er ontzettend blij mee, en verzekerde me dat het geld een mooie bestemming zou krijgen.

Een super mooi bedrag Marc, we zijn er heel blij mee en zullen ervoor zorgen dat we een leuke activiteit gaan organiseren. Ook bedankt voor je extra bijdrage, terwijl je al die prachtige plaat geschonken hebt.

Gerard Janssen, vader van Cas
goede doelen cas janssen donatie zomeractiviteit
Cas (rechts) met zijn broertje Max (links) tijdens een leuk zomeruitje

Bij deze wil ik graag iedereen die deze actie tot een succes heeft gemaakt, hetzij door een poster te kopen, hetzij door te helpen in de uitvoering achter de schermen, hartelijk danken: echt top!

Plaats een reactie