Eerste donatie voor Hersenstrijd Fonds

Matjoo! steunt onderzoek MUMC+ naar betere behandeling van hersenletsel

blog berichten, nieuws

goede doelen hersenstrijd fonds donatie cheque

Met het creatieve werk van Matjoo! wilde ik vanaf het begin al enkele goede doelen ondersteunen. De fotografen met wie ik samenwerk mogen hun eigen goede doelen bepalen; een deel van onze gezamenlijke opbrengst doneer ik aan de projecten die zij een warm hart toedragen. Sportfotograaf George Deswijzen koos voor het Hersenstrijd Fonds, een onderzoeksproject van het MUMC+. Vandaag maakte ik mijn eerste donatie over naar dit project. Het begin is gemaakt.


George Deswijzen

Bijna een jaar geleden leerde ik George Deswijzen kennen, een bevlogen sportfotograaf die dit jaar – als een van de weinigen – naar de Olympische spelen mag om prachtige reportages te gaan schieten.

Dankzij de foto’s van George heb ik al enkele mooie werk kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld de eerste plaat die op deze website verscheen, met daarop Anna van der Breggen die voor de zesde keer op rij de Waalse Pijl wint.

Wanddecoratie (foto schilderij in lijst) van Anna van der Breggen; wielrenster van Boels-Dolmans Cycling Team wint in 2020 voor de zesde keer op rij de Waalse Pijl

Hersenstrijd Fonds

Toen ik met George sprak over het goede doel dat hij graag wilde ondersteunen, zei hij resoluut: het Hersenstrijd Fonds van het MUMC+

Hersenstrijd is een project, geïnitieerd door Intensive Care medewerker Marcel Aries, inmiddels bijgestaan door zijn collega Ruud Segers, dat onderzoek doet naar betere behandelmethoden van hersenletsel. Ook zorgt het Hersenstrijd Fonds voor bewustwording van de gevaren van fietsen zonder helm.

Ambassadeur van Hersenstrijd Fonds Bram Tankink, met oprichters Marcel Aries en Ruud Segers in het Maastricht UMC (MUMC+)

Ik voel me ontzettend betrokken bij dit mooie project, omdat mijn vader enkele jaren geleden te maken kreeg met een herseninfarct en dubbele hersenbloeding. Van de ene op de andere dag was hij een totaal ander mens, waarbij we leerden dat de mate van terugkeer in de samenleving voor een groot deel wordt bepaald door de kwaliteit van de behandeling. Als het daar misgaat, kan iemand de rest van zijn leven daar de negatieve gevolgen van ondervinden.

Eerste donatie

Vandaag kon ik – met gepaste trots – de eerste donatie overmaken naar dit inspirerende project. Weliswaar nog maar een klein bedrag, namelijk 75 euro om precies te zijn, maar dat maakt niet uit; mijn droom om van Matjoo! een succes te maken begint steeds meer vorm te krijgen, en deze donatie biedt energie en inspiratie om door te gaan!

goede doelen hersenstrijd fonds donatie cheque

Plaats een reactie