F1 fotograaf Peter van Egmond aan de lijn

Gebeld met dé formule 1 fotograaf van Nederland, bekend van foto’s van Max Verstappen

blog berichten, nieuws

Peter van Egmond, f1 fotograaf van team Red Bull Racing en coureur Max Verstappen

Afgelopen jaar maakte ik enkele foto schilderijen van Max Verstappen. Maar veel meer dan oefenen was het eigenlijk niet. Dat kon en mocht ook niet, want de foto’s had ik zonder toestemming zomaar ergens van internet geplukt. Hoe zou het zijn om met een professionele F1 fotograaf samen te werken, vroeg ik me dan ook regelmatig af. Vandaag leek mijn droom ineens een stuk dichterbij te komen: Huub Keulers introduceerde me bij Peter van Egmond, dé F1 fotograaf van Nederland.


Peter op tv bij Formule 1 Café

Ergens in mei 2020 zat ik Formule 1 Café van Ziggo Sport te kijken, toen een reportage voorbijkwam over F1 fotograaf Peter van Egmond. De presentator van het programma, Rob Kamphues, ging – samen met zijn sidekick Rob van Gameren – bij Peter op bezoek.

Bron van energie en inspiratie

Na het zien van de reportage kon ik alleen maar denken: wat een sympathieke kerel; en wat een ongelooflijke baan heeft hij! Het gaf me direct ontzettend veel energie en inspiratie. Hoe zou het zijn om met zo’n professionele f1 fotograaf samen te werken?

Ik kon er eigenlijk alleen maar van dromen.

Kennismaking via Huub Keulers

Een kennismaking met Peter van Egmond had ik dan ook al een tijdje uit mijn hoofd gezet, toen ik Huub Keulers leerde kennen. Huub is ook professioneel sportfotograaf, en erg enthousiast over mijn werk. We raakten bevriend en besloten te gaan samenwerken (meer over onze samenwerking lees je op de pagina over Huub Keulers).

Gaandeweg onze contacten vertelde Huub mij over het boek dat hij aan het schrijven was, Visie op fotografie, met daarin een interview met – geloof het of niet – Peter van Egmond. Enkele malen polste ik voorzichtig of Peter open zou staan voor een samenwerking. Huub had daar wel vertrouwen in. Maar ik kon het me eigenlijk nauwelijks voorstellen.

Tot vanmorgen.

Goedemorgen Marc,
Je kunt Peter van Egmond bellen. Hij app’te me gisteravond.
Hier heb je zijn nummer. Succes en goed weekend.
Gr Huub

– Huub Keulers –
(professioneel sportfotograaf en schrijver)

Morgen bij Peter op bezoek

Ik kon het eigenlijk niet geloven. Tegelijkertijd realiseerde me dat dit eigenlijk nog helemaal niets hoefde te betekenen. Welke F1 fotograaf zit nu te wachten op iemand die nog maar net een paar maanden digitale schilderijen aan het maken is?

Toch had ik goede moed, en ik belde het nummer.

Er was direct een klik. We spraken een uur met elkaar, en moesten uiteindelijk ophangen; Peter zat in de auto en had zijn bestemming bereikt. Maar het mooiste van alles: morgen ga ik bij hem op bezoek!

1 gedachte over “F1 fotograaf Peter van Egmond aan de lijn<h2 style='margin-top:5px!important;font-size:18px;font-weight:300;color:#808080;'><span>Gebeld met dé formule 1 fotograaf van Nederland, bekend van foto’s van Max Verstappen</span></h2>”

  1. goede middag,

    in de uitzending van crashen in de keuken, afl las vegas, kwam er een foto langs van de Red Bull in las vegas. kan ik aan deze foto komen? zo ja, hoe?

    alvast bedankt

    Beantwoorden

Plaats een reactie