Huion Pen Display

Natuurlijk tekenen en schilderen met stylus op scherm

blog berichten, nieuws

Het zit me al een tijd niet lekker dat de pen- en verfstreken op mijn digitale schilderijen lastig te maken zijn – of anders op zijn minst heel onnatuurlijk ogen. Hopelijk komt daarin vanaf vandaag verandering, met mijn nieuwe pen display: de Huion Kamvas Pro 20 (2019). Hij is binnen!


Pen tablet niets voor mij

Sinds ik begon met digitaal schilderen, heb ik regelmatig ruzie met mijn muis; ik moet mijn pols en hand in de meest onmogelijke hoeken draaien om een beetje natuurlijk resultaat te zien.

Op de instructievideo’s over digitaal schilderen gaat dat altijd een stuk eenvoudiger. Bij navraag blijkt dan meestal dat betreffende personen een tekentablet gebruiken.

Maar daarmee kan ik ook niet overweg; ik heb zo’n ding in het verleden gehad, maar dat was nog erger dan een muis.

Pen display onbetaalbaar

In het verleden heb ik me wel eens verdiept in pen displays. Dat zijn schermen die je tekening of schilderij tonen, die je vervolgens met een stylus pen kunt bewerken. Maar die waren eigenlijk altijd onbetaalbaar.

Omdat het echter geen optie is om met de muis te blijven werken, besloot ik om me er toch nog eens in te verdiepen.

Huion voor betaalbare topkwaliteit

Als je het hebt over pen tablets en pen displays, zeg je automatisch: Wacom. De marktleider, met topkwaliteit producten. En inderdaad, de pen displays van dit merk lagen nog altijd boven mijn budget.

Echter, na een beetje zoeken kwam ik erachter dat er inmiddels een geduchte concurrent is: Huion. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar nadat ik een aantal beoordelingen had gelezen, moest ik concluderen dat de kwaliteit van de pen displays van Huion minstens even goed is als die van Wacom, maar de prijs slechts de helft. Dat bood perspectief.

Huion Kamvas Pro 20 (2019)

Ik besloot de gok te wagen, en kocht de Huion Kamvas Pro 20, model 2019. Vandaag kwam hij binnen.

Altijd leuk, uitpakken. Maar daarna is de grote vraag: is het apparaat eenvoudig aan te sluiten. Dat bleek een fluitje van een cent. Binnen een kwartier zat ik aan een bestaand schilderij van Max Verstappen te werken.

Wat een ongekende ervaring! Hier ga ik nog veel plezier van hebben…

1 gedachte over “Huion Pen Display<h2 style='margin-top:5px!important;font-size:18px;font-weight:300;color:#808080;'><span>Natuurlijk tekenen en schilderen met stylus op scherm</span></h2>”

Plaats een reactie