Nieuwe mijlpaal

Eerste digitale schilderij van Matjoo! hangt al ergens aan de muur

blog berichten, nieuws

Nietsvermoedend zat ik vanavond even op Facebook te kijken. Ik scrolde door de tijdlijn, en mijn oog viel op… Het eerste digitale schilderij van Matjoo! Maar dan wel op de tijdlijn van iemand anders. ‘Regen in de stad’ was gedownload, afgedrukt en aan de muur gehangen. Hoe mooi is dat. Een nieuwe mijlpaal!


Niet zo’n vaart

Normaal gesproken ben ik een perfectionist. Ik heb ideeën genoeg, maar ze komen nooit van de grond. Er is altijd wel iets dat nog niet helemaal naar mijn zin is, voordat ik het resultaat aan het ‘grote publiek’ durf te laten zien.

Deze keer pakte ik het anders aan. Op 15 november 2019 stelde ik het eerste digitale schilderij als gratis download beschikbaar. En meteen zette ik ook maar een bericht hierover op Facebook. De site was nog niet klaar, het schilderij zelf eigenlijk ook nog niet; de lucht was niet echt mooi, en er stond nog niet eens een handtekening onder. Maar ach, zo’n vaart zou het toch niet lopen – dacht ik.

Stroomversnelling

Wat ik niet durfde te vermoeden, is dat verschillende mensen zich direct al meldden om het werk te downloaden. En nu blijkt dus dat er zelfs al mensen zijn die het naar een afdrukcentrale sturen, en het aan de muur hangen.

Regen in de stad, bij iemand thuis aan de muur

Omgekeerde wereld

Natuurlijk, dit is wel waar je op hoopt. Dit is wat je van tevoren bedenkt. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt; dat dingen in een stroomversnelling raken, en ik ineens achter de feiten aanloop.

‘Start before you’re ready’ zeg ik vaak tegen mensen; begin gewoon, en kijk onderweg maar wat er op je pad komt. Er is altijd wel een reden om iets uit te stellen. Laat je daardoor niet afremmen, maar los de problemen onderweg gewoon op.

Makkelijk gezegd, denk ik dan altijd. En nu moet ik ineens zélf aan de bak.

Haha, dit is de omgekeerde wereld!

Plaats een reactie