Stig Broeckx onthult en signeert foto schilderij

Persmoment bij Shimano Experience Center over sponsoractie Hel van de Kempen

blog berichten, nieuws

stig broeckx hel van de kempen shimano experience center

Vorige maand belde Ruud Segers me op. Ruud is intensivist en mede-initiatiefnemer van het HersenStrijd Fonds. Hij vertelde over een sponsoractie, waarvoor Stig Broeckx, voor het eerst sinds zijn zware ongeval in 2016, weer 30 kilometer gaat fietsen. Ook vroeg hij of ik een foto schilderij wilde maken; de opbrengst zou, net als het sponsorgeld van Stig, ten goede komen aan het HersenStrijd Fonds. Vandaag was het zover. In het Shimano Experience Center vertelde Stig over zijn actie, en onthulde en signeerde hij mijn werk.


Ongeval Stig Broeckx

Nog even het verhaal van Stig. Op 28 mei 2016 veranderde het leven van wielrenner Stig Broeckx voorgoed. Tijdens de Ronde van Belgiƫ kwam hij door een ongeval met een motorrijder zwaar ten val. Eigenlijk was het een wonder dat hij nog leefde.

stig broeckx ongeval valpartij wielrenners

Stig lag ruim een half jaar in coma, en werd wakker met twee hersenbloedingen en een schedelbreuk. De schade was groot. Praten lukte niet meer, en via internet moest hij ontdekken dat hij profrenner was geweest. Stig kon vrijwel niets meer.

Bron van inspiratie

Toch ging Stig niet bij de pakken neerzitten. Integendeel. Door zijn wilskracht werd hij een inspiratiebron voor velen. Het Nieuwshuis maakte zelfs een documentaire over zijn revalidatie, die in de bioscoop werd vertoond.

stig broeckx documentaire de stig

Hel van de Kempen

De revalidatie van Stig kende vele mijlpalen, zoals het moment waarop hij weer voor het eerst enkele kilometers kon lopen. Op zaterdag 11 september 2021 voegt hij een nieuw hoogtepunt toe, wanneer hij, tijdens de Hel van de Kempen, voor het eerst weer op de racefiets stapt om 30 kilometer te rijden.

stig broeckx hersenstrijd hel van de kempen

Met het geld dat hij inzamelt, sponsort hij het HersenStrijd Fonds; een project van het Universitair Medisch Centrum Maastricht (MUMC+), dat onderzoek doet naar een betere behandeling van hersenletsel. Het doel is om 25.000 euro aan sponsorgeld op te halen, waarmee het MUMC+ een nieuwe bewakingsmonitor kan aanschaffen.

Persmoment bij Shimano

Om over zijn revalidatie en deelname aan de Hel van de Kempen te vertellen, was Stig te gast bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Samen met Marcel Aries van het HersenStrijd Fonds gaf hij een indrukwekkende presentatie, waarbij het belang van het dragen van een fietshelm nog eens werd benadrukt.

stig broeckx persmoment belang helm

Zoals vaker het geval wanneer Stig ergens zijn opwachting maakt, was er weer veel media aandacht. Diverse tv-stations stuurden cameraploegen, en ook van vele kranten waren journalisten en fotografen aanwezig.

Onthulling kunstwerk

Ook ik mocht een bijdrage leveren aan de actie van Stig, door een creatief werk te maken, dat tijdens het persevenement door Stig werd onthuld en gesigneerd.

stig broeckx hel van de kempen persevenement canvas
Fotoschilderij van Stig Broeckx, in zijn tijd bij Lotto-Soudal

Het werk kon worden gekocht, en was in twee varianten beschikbaar:

  • Een groot canvas in een baklijst, formaat 80x120cm
  • Drie kleinere canvassen in baklijst, formaat 50x75cm
stig broeckx persmoment journalist fotograaf

Alle vier de platen werden verkocht; uiteindelijke opbrengst gaat, na aftrek van materiaal- en verzendkosten, in zijn geheel naar het HersenStrijd Fonds.

Plaats een reactie