Testprint ontvangen

Topkwaliteit proefdruk van digitaal schilderij Regen in de stad

blog berichten, nieuws

Afgelopen weken werd ik verrast door de positieve reacties op de eerste digitale schilderijen. Ze werden vaak gedownload, en toevallig kwam ik er via Facebook achter dat ook al iemand een print van Regen in de stad had gemaakt en aan de muur gehangen. Dat ging wel heel erg snel. Misschien wel iets te snel. Hoe kon ik nu digitale schilderijen weggeven, zonder eerst zelf de kwaliteit via een testprint op ware grootte (150x50cm) te hebben gecontroleerd?


Stroomversnelling

Vanaf het moment dat ik deze website op internet zette, en een digitaal schilderij als gratis download beschikbaar stelde, raakte alles in een stroomversnelling. Dat was even wennen. Normaal denk ik altijd alles van tevoren uit, zodat ik niet kan worden verrast. Nu echter liep ik direct al achter de feiten aan.

Op zich niet verkeerd, want zo word ik gedwongen om door te gaan; precies wat ik nodig heb. Maar wel spannend. Want stel nu dat de prints blijken tegen te vallen? Dat ze te donker zijn? Of dat er te veel ruis in zit? Ik begon er bijna zenuwachtig van te worden. Ik moest snel een testprint laten maken.

Topkwaliteit

Vandaag kwam het resultaat binnen. Spannend.

Eigenlijk had ik er niet zo heel veel vertrouwen in. Een paar dagen geleden maakte ik namelijk een paar A4 prints op mijn eigen printer, en dat viel toch wel tegen. Veel te donker. Bovendien twijfelde ik over de kwaliteit van de vergroting.

Toen ik de verpakking openmaakte, en het resultaat uitrolde, kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Wat een topkwaliteit! Ik was echt heel aangenaam verrast, wat een plaat! Dit kon ik met gerust hart aan de lezers van mijn website aanbieden.

Aan de muur

Om ook nog een idee te krijgen van het formaat, heb ik de print meteen maar even aan de muur gehangen. Ook dat viel niet tegen. Precies goed. Tenminste, in ons huis. Zeker wanneer je er nog een lijst omheen denkt, en een passepartout, is 150x50cm meer dan voldoende. Het is nog maar een testprint, en hij hangt met plakband over een paar foto’s heen, maar ik denk dat-ie voorlopig mooi blijft hangen. Gauw een definitieve versie bestellen.

Plaats een reactie