Winnares doneert schilderij Max Verstappen
Canvasdoek van Max Verstappen krijgt mooi plekje in Prinses Máxima Centrum

blog berichten, nieuws

max verstappen prinses maxima cenrtrum cas janssen

Elke maand maken lezers van mijn nieuwsbrief kans op een fine art print naar keuze. Eén van de gelukkige winnaars van vorig jaar, die liever niet met naam genoemd wil worden, besloot haar prijs te doneren. Ze legde zelfs geld bij en schonk een canvasdoek van Max Verstappen, afgewerkt in een zwart houten baklijst, aan de afdeling Kinderoncologie van het Prinses Máxima Centrum. De Kunstcommissie van het centrum gaf het fotoschilderij een prachtig plekje bij de racesimulator. Graag wil ik de winnares ontzettend bedanken!


Mensen blij maken

Sinds 2021 geef ik elke maand een fotoschilderij weg: een plaat naar keuze, afgedrukt op hoogwaardig fine art papier, formaat 90x60cm. In juni 2021 was de eerste trekking.

De winnares was erg blij met haar prijs. Toch besloot ze er iets anders mee te doen dan het aan haar eigen muur ophangen.

Eigenlijk had ik bij inschrijving al bedacht dat, als ik zou winnen, ik er graag ‘iets goeds’ mee zou willen doen. Ophangen op een plaats waar geld ontbreekt voor dit soort luxe, en het heel veel mensen blij kan maken.

Winnares eerste trekking

Wow, wat een mooi gebaar!

De volgende stap was dus kijken of we zo’n plaats konden vinden. In overleg deed ik een oproep op Facebook en Instagram.

Prinses Máxima Centrum

De ideeën stroomden binnen. Dat was nog lastig kiezen. Uiteindelijk koos de winnares voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. In dit centrum komen zorg, onderzoek en opleiding op het gebied van kinderkanker bij elkaar.

winactie foto schilderij giclee fine art print maxima medisch centrum

Ook besloot ze nog een flink bedrag bij te leggen, zodat niet een fine art print maar een luxe canvasdoek in baklijst kon worden geschonken.

Beoordeling door Kunstcommissie

Via de vader van Cas Janssen, een jongen van 12 jaar met kanker (aan wie ik vorig jaar een mooi bedrag mocht doneren), kwam ik in contact met de Kunstcommissie van het Prinses Máxima Centrum. Deze commissie beoordeelt kunstwerken en bepaalt of ze opgehangen mogen worden.

Plekje naast de racesimulator

Enkele weken geleden kreeg ik bericht van de commissie. Wat denk je? Het doek hangt op een mooi plekje naast de racesimulator!

max verstappen prinses maxima cenrtrum v

Eergisteren is de race simulator een stukje verplaatst zodat het dichter bij het schilderij hangt. Ik heb de foto’s in de bijlage gemaakt. Nogmaals bedankt voor het kunstwerk en heel mooi dat je dit voor Cas hebt kunnen doen.

Annette Timmermans, Kunstcommissie Prinses Máxima Centrum

Cas neemt een kijkje

Van Gerard, de vader van Cas, kreeg ik onverwacht nog een paar leuke foto’s. Gerard schreef: “Cas moest voor controle naar de oogarts en bloedprikken. Toen zijn we natuurlijk even live naar het schilderij gaan kijken.”

max verstappen prinses maxima cenrtrum cas janssen screenshot

Verder had Gerard nog goed nieuws te melden: “Het gaat steeds wat beter met Cas. Hij gaat geopereerd worden aan het dubbelzien, en is gestart met de revalidatie. Hij kan in huis al kleine stukjes zelfstandig lopen, dus het gaat met stapjes voorruit.”

Mooi om te lezen, het gaat de goede kant op!

Ook meedoen aan de winacties?

Wil jij ook elke maand kans maken op een fine art print naar keuze, kijk dan op de pagina met winacties en maak je keuze; wie weet ben jij binnenkort wel een gelukkige winnaar!

Plaats een reactie