Concept foto schilderij Wout van Aert

Idee voor wanddecoratie kantoor Shimano en Lazer Sport in Mechelen, België

nieuws, uit de zandbak

wout van aert foto tekening schilderij pen display

In maart 2021 kreeg ik bericht van Mike Smink, Commercieel Directeur bij Lazer Sport (onderdeel van de Shimano Group). Hij vertelde me dat Lazer en Shimano een nieuw kantoor zouden betrekken in Mechelen (België). De vraag was of ik ervoor openstond wanddecoratie te verzorgen. Ter inspiratie stuurde hij me een foto van Wout van Aert, toprenner bij Team Jumbo Visma. Van deze foto, gemaakt door Cor Vos, maakte ik een concept voor een foto schilderij.


Nieuw kantoor Shimano en Lazer Sport

Lazer Sport is een producent van fietshelmen, met voorheen een kantoor in Antwerpen. De onderneming is een dochter van de Shimano Group, en levert helmen aan meerdere professionele wielerploegen. Zo ook aan Team Jumbo Visma, waarvan Wout van Aert deel uitmaakt.

Medio 2021 zou Lazer, samen met Shimano, een nieuw kantoor betrekken in Mechelen (België). Voor de aankleding van de lobby/hoofdingang was het bedrijf op zoek naar een grootformaat kunstwerk. Omdat Mike mijn bericht op LinkedIn had gezien, met creatief werk dat ik ter inspiratie naar Team Jumbo Visma had gestuurd, nam hij contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden.

shimano lazer sport kantoor mechelen

Samenwerking met Blueprint Visuals

Op basis van eerder contact, besloot ik te bellen met Dave Kremer, initiatiefnemer van Blueprint Visuals in Maastricht. Hij was direct enthousiast, en na een extra video overleg met Mike maakten we een product- en prijsvoorstel.

Het idee was om een fotoschilderij uit te voeren op acrylglas. Een mooie kans om samen met Blueprint ervaring op te doen in deze markt.

Foto schilderij Wout van Aert

Helaas ging de opdracht niet door. Uiteindelijk koos Lazer, met samen met Shimano, voor een werk van Horst Brozy, een andere kunstenaar. Ik kende het werk van Horst al, sterker, hij is een van mijn inspiratiebronnen, en ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat zijn platen prima passen.

Dat weerhield me er natuurlijk niet van om toch een concept voor een foto schilderij van Wout van Aert te maken. Al was het maar voor mijn eigen plezier. Dit is het resultaat: een canvasdoek in een zwarte baklijst. Met dank aan fotograaf Cor Vos, die toestemming gaf deze plaat op mijn website te publiceren.

wout van aert foto tekening schilderij kunst werk lijst

Plaats een reactie